Vinha

10/25/2012

0 Comments

 
Vinha on pieni ja pippurinen manssi. Vinhan omistaja otti yhteyttä ja halusi Vinhasta syksyisiä liikekuvia. Hiukan jouduttiin sumplimaan sopivaa aikaa kun ilmojen herrat eivät oikein halunneet suosia meitä, mutta lopulta päästiin kuvaamaan Vinhaa. Ja voi että se olikin hauska tapaus kuvattavaksi! Leikkisä ja iloinen nuori neitokainen. Vinha oppi myös pian että kuvaajan laukusta löytyy lisää mielenkiintoisia leluja ja olikin kuvauksen loppupuolella omatoimisesti penkomassa laukkua ja kuskaamassa leluja mullekin heiteltäväksi. Vinhaa kuvattiin 45 minuuttia jolloin kuvaukseen kuuluu 15 kuvaa digitaalisessa muodossa (toimitettuna CD:llä tai sähköisesti kotiin). Lisäksi Vinhan omistaja valitsi 2 ekstrakuvaa, kun kuvia saatiin reilusti. 

Hetkessä kuvauksessa itse kuvauksen hintaan kuuluu tietty määrä kuvia jotka voin taata että saadaan vaikka kuvaus ja säät kuinka vastustaisivat, yleensä kuvia on kuitenkin mahdollisuus saada enemmänkin jolloin asiakkaalle esitellään myös ne ylimääräiset otokset ja sieltä saa sitten valita ne mitkä kuvauksesta omaksi haluaa ja tosiaan mahdollista on myös lunastaa lisäkuvia jos valitseminen tuntuu mahdottomalta. Mielelläni myös teetän valmiit kuvat (eli ne ihan paperiset vedokset) jos asiakas näin haluaa ja neuvon mistä ja miten vedoksia kannattaa tilata. 

Ohessa Vinhan vinkeät kuvat. Kyllä syksy vaan on kaunis! Ja nuoren ja leikkisän koiran kuvaaminen melkoisen hauskaa. Nuoren koiran kanssa ne kuvat on otettava nopsaan, nopsaan! Eli koiralle kuvaustilanteesta pyritään tekemään mahdollisimman hauska lenkkireissu jossa ohessa hassu täti konttailee mustan koneen kanssa maassa. Toistoja tehdään vähän ja koiran pitää saada leikkiä ja levätä eli vaikka Vinhastakin on monta poseerauskuvaa niin ei me sitä kauaa paikallaan pidetty. Eikä pidetä koiria mielellään muutenkaan, sillä haluan että kuvissa näkyy niiden spontaanit ilmeet ja reaktiot eikä mitään väsynyttä paikallaan pönötystä. Vaatii kuvaajalta vähän enemmän hereillä oloa, mutta on koiraystävällisempi tapa kuvata. Väittäisin että sama pätee lapsikuvauksissakin. 
 

Leave a Reply.